Nurmes

Nurmeksen taidenäyttely järjestetään Hyvärilän Matkailu- ja nuorisokeskuksen päärakennuksessa. Hyvärilä sijaitsee kauniilla paikalla Pielisen rannalla, lähellä Bomban matkailualuetta ja kylpylää. Taidenäyttelyn järjestää Ylä-Karjalan Taideyhdistys ja esillä on kolmen nurmeslaisen taiteilijan töitä: Antti Hakkarainen, Anssi Mikael Okkonen ja Toni Timonen. Taiteilijoiden esittelyt löytyvät tämän sivun lopusta. Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy ja sen on avoinna 14.6.-31.8.2014 seuraavasti: 1.6.-19.6. klo 8-21, 20.6.-9.8. klo 8-22, 10.8.-30.8. klo 8-16/18.

Yösoitto ja iltapala

Hyvärilä tarjoaa monipuoliset ja viihtyisät puitteet niin lomaan kuin erilaisiin tapahtumiin ympäri vuoden. Vanhan navetan pihapiirissä sijaitseva Riihikota tarjoaa tunnelmallisen esityspaikan Yösoittokonserteille, joita järjestetään seuraavina päivinä: pe 4.7. ja to 17.7.2014. Molemmat Yösoittokonsertit alkavat klo 23.00. Konserttien kesto on noin 30-45 min. Lisätiedot Yösoittojen esiintyjistä löydät konserttikalenteristamme.

Ennen Yösoittoa on mahdollisuus nauttia maukkaasta iltapalasta, jota tarjoillaan Riihikodan ja vanhan navetan pihapiirissä, jossa sijaitsee myös ravintola A-oikeuksin. Iltapalatarjoilu alkaa ennen konserttia klo 22.00. Konserttien Yösoitto – menu:

Savulohipiirakkaa
Sienipiirakkaa
***
Ruis-puolukka-rahkaleivos
***
Mansikoita, vadelmia, kermaa
***
Kahvi, tee
Jäävesi

Lisäksi myytävänä kuohuviiniä, valko-ja punaviiniä yms. kesäisiä juomia, joita voi jäädä nauttimaan terassille myös konsertin jälkeen.

 Liput Yösoittokonsertteihin 10 € ja iltapalalle 9 € voi ostaa Hyvärilän vastaanotosta, p. 04010 45960, hyvarila(at)nurmes.fi, www.hyvarila.fi

Hyvärilässä voi majoittua Kartanohotellissa, tilavissa lomahuoneistoissa, retkeilymajassa tai leirintäalueella. Entinen kunnalliskoti maatiloineen on tänä päivänä suosittu matkailu- ja nuorisokeskus. Lisätiedot: Hyvärilä

TAITEILIJAT NURMEKSESSA:

Antti Hakkarainen

Tuulenkaato, 2013, halkaisija 90 cm-2

Antti Hakkarainen on 29-vuotias taidemaalari Nurmeksesta. Hän on opiskellut kuvataiteilijaksi Lahden AMK:n Taideinstituutissa vuosina 2006-2010, jonka jälkeen hän haki lisäoppia klassiseen maalaustaiteeseen keskittyvästä Repin-Instituutin kuvataidekoulutuksesta Kotkasta vuosina 2010-2012.

Hakkaraisen taiteessa luonto näyttelee yleensä pääosaa. Töissään hän on kuvannut mm. luonnon kiertokulkua, vuodenaikojen vaihtelua, ja ihmisen osaa luonnon ikiaikaisessa kierrossa.

Realistinen ilmaisu on ominaista Hakkaraisen työskentelyssä. Useimmiten hän pyrkiikin maalaamaan suoraan havainnosta, eli vuodenajasta riippumatta ja hän työskentelee usein ulkona luonnossa, maalaten silmiensä edessä olevaa kohdetta.

Näyttelytoimintaa Hakkaraisella on ollut aktiivisesti muutamien vuosien ajan.

 

Toni Tapio Timonen

emännöitsijä-2

Toni Tapio Timonen (s. 1990) on tällä hetkellä taideopiskelija Outokummun ammattiopistossa. Opiskelun ohella hän on sarjakuva-alan ”osuuskunta-yrittäjä”. Sarjakuvan ohella hän on tehnyt myös sarjakuva-tyylisiä mainoskuvituksia. Tonin erikoisuuksiin kuuluu digitaalivalokuvan ja -piirroksen yhdistäminen.

Timonen hakee inspiraatiota enimmäkseen Japanista, Ranskasta ja vanhasta Länsi-Karjalasta. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös karjalan kieli ja keytarin soittaminen. Nykyajan saamelaisdesign -työtkin kiinnostavat häntä.

Timonen pyrkii noudattamaan ajatusta ”vanhan ja uuden sopusointuisesta yhteiselosta,” joka näkyy esim. japanilaisessa kulttuurissa ja saamelaisdesign -töissä.

Vastaa