Lieksa

Taidenäyttely järjestetään Lieksan keskustan tuntumassa Timitran Linnan pihapiirissä sijaitsevassa Talligalleriassa. Paikka on viime vuosina tullut tutuksi suosittuna taidenäyttelypaikkana. Taidenäyttelyn järjestää Lieksan Taideyhdistys ja näyttelyn ajan esillä on neljän lieksalaisen taiteilijan töitä. Kesällä 2014 esillä ovat erityisesti seuraavat taiteilijat: Heikki Elme, Pirjo Hämäläinen, Tuuli Meriläinen ja Ari Oinonen.

Talligalleria on toiminut aiemmin rajavartiolaitoksen hevostallina. Idyllinen talli sopii erinomaisesti konserttipaikaksi, ja kesällä 2014 taidenäyttelyn yhteydessä järjestetäänkin myös konsertteja ja musiikkituokioita seuraavina päivinä: ti 17.6., ke 25.6., pe 4.7., to 17.7. ja ma 18.8.2014. Kaikki Talligallerian konsertit alkavat klo 13.00. Konserttien kesto on noin 30-45 min.

Lisätiedot Talligallerian esiintyjistä löydät konserttikalenteristamme. Konserttien yhteydessä on mahdollisuus kahvitteluun tai lounaaseen Timitran Linnassa. Suosittelemme tutustumista myös Timitran Linnassa sijaitsevaan ainutlaatuiseen Rukajärvikeskukseen, jossa pääsee tutustumaan raja-alueen sotahistoriaan. Lisätiedot: Timitran Linna

Taidenäyttelyn aukiolojat:

24.6.-17.8.2014, ti-su klo 12-18, maanantaisin suljettu.

Muina aikoina 1.6. alkaen näyttely auki tilauksesta ryhmille. Yhteystiedot: Lieksan Taideyhdistys, puheenjohtaja Seija Rovio, p. 040 827 6053 tai sähköposti: seija.rovio@hotmail.com

Näyttelyn sisäänpääsymaksut: 3 €/ hlö, konserttiliput 10 €/ hlö (sis. taidenäyttelyn ja konsertin).

TAITEILIJAT LIEKSASSA:

Heikki Elme

SONY DSC

Heikki Elme (s. 1949) on maalannut aktiivisesti 1960-luvulla, jonka jälkeen työskentelyyn tuli 30 vuoden tauko. Harrastus elpyi uudelleen ja nyt Elme on maalannut varsin intensiivisesti jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Maalaukset ovat öljyväri-, akryyli- ja vesiväritöitä. Maisemien maalaaminen on lähimpänä Elmeen persoonaa. Osa töistä on autenttisia eli niissä kuvatut paikat ovat todella olemassa, osa on muistikuvia ja osa kuvia sielunmaisemasta. Elmeelle tunnusomaista on maalata tuokiokuvia, joissa hän välittää katsojalle tunteen läsnäolosta paikan päällä.

Elme on osallistunut Lieksan Taideyhdistyksen yhteisnäyttelyihin ja hänellä on ollut yksin ja yhdessä kollegoiden kanssa näyttelyitä Suomessa. Vuonna 2012 hänellä oli yksityisnäyttely Saksassa.

Pirjo Hämäläinen

Pirjo3 001

Pirjo Hämäläinen (s. 1950) on kuvataiteilija, jolla on ollut paitsi useita yhteisnäyttelyitä myös yksityisnäyttelyitä. Maalaamisen ohella hän toimii myös kuvaamataidon opettajana aikuisille ja lapsille.

Tuuli Meriläinen

tuonelan joutsen

Tuuli Meriläinen on 21-vuotias taideopiskelija, joka opiskelee tällä hetkellä Imatralla Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi.

Meriläinen saa aiheet töihinsä Suomen luonnosta ja erityisesti suomalainen mytologia ja Kalevala kiinnostavat. Hän maalaa yleensä akryyliväreillä, mutta on viime aikoina käyttänyt töissään myös öljyvärejä.

Maalatessaan Meriläinen kuntelee usein musiikkia, jota ilman hän ei oikeastaan pysty maalaamaan. Meriläinen innostui todella paljon tästä Jean Sibelius -aiheisesta ”Sointuja”-näyttelystä, sillä Sibeliuksen sinfoniat kuuluvat usein taustalla hänen maalatessa taulujaan. Kaikkiin näyttelyssä oleviin töihin Meriläinen on käyttänyt
inspiraationa jotakin Sibeliuksen sävellystä: Tuonelan joutsen -maalaukseen inspiraatio syttyi Sibeliuksen Tuonelan joutsen -kappaleesta.

Ari Oinonen

Omakuva 2012

Ari Oinonen (s. 1962) on piirtänyt pienestä pojasta asti, mutta varsinainen maalausharrastus alkoi reilut kymmenen vuotta sitten kansalaisopiston kurssilta. Oinosen opettaja ja suurin innoittaja oli Pirjo Hämäläinen. Tekniikkana hän käyttää maalauksissaan akryylivärejä.  Hänen kuvitukseensa liittyvät läheisesti ihmiset ja eläimet.

Parin viimeisen vuoden aikana myös lyijykynäpiirustus on tullut hänelle
tutummaksi ja Oinonen on hakenut oppia tekniikkaan Anssi Okkoselta.

Oinosen töitä on ollut esillä pääasiassa taideyhdistyksen yhteisnäyttelyissä.

Vastaa