PIELINEN SOI -KONSERTIT KERÄSIVÄT ENNÄTYSMÄÄRÄN YLEISÖÄ. NYT PIELINEN HILJENEE HETKEKSI.

Kesän ja syksyn ajan Pielisen seutua rikastuttaneet mitä monimuotoisimmat Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin konsertit tarjosivat yleisölle kokonasvaltaisia elämyksiä luonnon helmassa, upeissa kirkoissa ja konserttisaleissa. Yhteistä kaikille konserteille oli intensiivinen, lähes käsinkosketeltava tunnelma: yleisö osoitti vimmatusten suosiotaan milloin koskettavista hetkistä herkistyneinä, milloin häkeltävästä muusikoiden taituruudesta innostuneina. Festivaalin taiteilijoiden kirjo oli laaja aina baritoni Jorma Hynnisestä vierailijoihin Saksasta. Säveltäjäkaartikin oli komea: perinteisten säveltäjien, kuten Bachin, Haydnin ja Rimsky-Korsakovin rinnalla raikuivat suomalaiset tutut ja tuntemattomat sävelhelmet useammassakin konsertissa.

Vuoden 2014 konserttien suunnittelu on jo täydessä vauhdissa, ja luvassa on monenlaista mielenkiintoista projektia. Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin pyrkimyksenä on jatkossakin edistää eri taiteenlajien kohtaamista mitä hienoimmissa paikoissa: Pielinen ei soi ainoastaan musiikissa, vaan myös kuvataiteissa, laivan kannella ja pihapiirissä. Pielinen Soi -festivaali luo Pielisen seudulle omaa tarinaansa, joka kasvaa ja kehittyy joka vuosi.
Mezzosopraano Annastiina Tahkola ja Nova Ensemble -pianotrio Lieksan kirkossa 19.9. Kuva: Kati Honkanen
 
Pianisti Pauliina Tukiainen, sellisti Frank-Michael Guthmann ja sopraano Katharina Persicke Nurmeksen Hannikaisen salissa 29.8. Kuva: Matti Häkkinen