PIELINEN SOI -FESTIVAALIN KESÄN KONSERTTISARJA KÄYNNISTYI LOPPUUNMYYDYLLÄ KONSERTILLA

Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin kesä 2013 -konserttisarja käynnistyi Joensuussa 17.6. Laulutuuli -kuoron, sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin yhteisellä konsertilla ”Aurinko paistaa aina”. Konsertti sai innostuneen vastaanoton ja liput myytiin loppuun jo ennakkoon. Konserttisarja jatkuu Sokos Hotel Kolin maisemaravintolassa illalliskonsertin merkeissä 29.6.

Paaterin kirkossa järjestetään heinäkuun aikana kuusi konserttia, kolme Kolilla ja yksi Juuan kirkossa. Elokuussa Pielinen Soi Nurmeksessa ja syyskuussa Lieksan kirkossa. Konserttisarjaa tähdittää kansainvälisesti arvostetuin suomalainen baritoni Jorma Hynninen. Hän esiintyy trion säestyksellä myös konsertin jälkeen järjestetyssä taiteilijatapaamisessa Sokos Hotel Kolin maisemaravintolassa. Illallisen aikana yleisöllä on mahdollisuus myös kuulla uraansa lopettelevan tähtibaritonin mietteitä huikean uransa varrelta. Jorma Hynnisen haastattelun voi katsoa etukäteen linkistä:http://www.youtube.com/watch?v=J0p-U_7blYA

Kesän konserteissa esiintyvät myös mm. sopraano Katharina Persicke, mezzosopraano Annastiina Tahkola, huilutaiteilija Mikael Helasvuo, pianotaiteilijat Nazig Azezian, Tuija Hakkila ja Pauliina Tukiainen, harpputaiteilijat Lily-Marlene Puusepp ja Anni Kuusimäki kanteletaiteilija Hedi Viisma, viulutaiteilija Liisa Makkonen sekä sellotaiteilijat Frank-Michael Guthmann, Ulla Lampela ja Seeli Toivio.

Jorma Hynninen ja yhtye

Baritoni Jorma Hynninen konsertoi Juuan kirkossa trion säestyksellä.