Taiteilijaesittely

Nazig Azezian aloitti pianonsoiton 8 -vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Leena Nikulan johdolla. Vuodesta 2007 alkaen hän opiskeli Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Juhani Lagerspetzin, Teppo Koiviston ja Hamsa Al-Wadi Juriksen johdolla. Keväällä 2014 Azezian valmistui musiikin maisteriksi suorittaen pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin.

Nazig Azezian on osallistunut lukuisille pianon mestarikursseille, joita ovat pitäneet mm. Erik T. Tawaststjerna, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Liisa Pohjola, Eero Heinonen, Matti Raekallio, Tuija Hakkila, Tamás Ungári, Konstantin Bogino, Ivari Ilja ja Niklas Sivelöv. Azezian on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisessä Helmi Vesa – pianokilpailussa vuonna 2012. Hänen taiteellista työskentelyään ovat tukeneet Wegelius-säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Liediä Azezian on opiskellut Ilmo Rannan johdolla täydentäen opintojaan osallistumalla Matti Hirvosen (Kungliga Musikhögskolan i Stockholm) liedin mestarikurssille, Hartmut Höllin (Hochschule für Musik Karlsruhe) saksalaisen liedin mestarikursseille sekä Ilkka Paanasen ja Jorma Hynnisen liedin äänittämisen mestarikurssille. Vuonna 2012 Azezian valittiin yhdessä baritoni Joonas Asikaisen kanssa esiintymään Taidekoti Kirpilän liedkonserttisarjassa.

Nazig Azezian on esiintynyt soolo- ja liedpianistina sekä soittanut kamarimusiikkia eri
kokoonpanoissa konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Keväästä 2013 lähtien hän on kiertänyt myös aktiivisesti Suomen kouluissa esittämässä Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon musiikkia yhdessä sellisti Jussi Makkosen ja sopraano Laura Pyrrön kanssa. Keväällä 2012 Nazig Azezian kutsuttiin yhdessä huilisti Nairi Azezianin kanssa esiintymään AGBU:n Young Armenian Talents – konserttiin Lontoossa.

Lisätietoja: www.nazig.azezian.com

Tuija Hakkila opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan ja Eero Heinosen oppilaana ja jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa Jacques Rouvierin ja Theodor Parachivescon opissa. Hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2005, ja hänen konserttiohjelmia käsittelevä tutkimuksensa ”Pompeijin aarteita tuhkasta” julkaistiin 2007.

Tuija Hakkila on toiminut pianomusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1987 lähtien. Hän pitää säännöllisesti mestarikursseja Euroopassa ja kotimaassa sekä toimii aktiivisesti asiantuntijatehtävissä. Vuosina 2005-2008 hän opetti Kööpenhaminan kuninkaallisen konservatorion vanhan musiikin osastolla. Hakkila toimi Musiikkia linnassa -festivaalin taiteellisena johtajana 1989-2003 ja 1999-2002 Sibelius-Akatemian konserttitoimiston taiteellisena johtajana. Hän sai Pro Musica -säätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2009 ja on nauttinut Valtion taiteilija-apurahaa useaan otteeseen.

www.tuijahakkila.info

Eeva Hartemaa aloitti laulunopintonsa Kirsti Tuomisen oppilaana 1999. Vuosina 2003-2006 hän opiskeli Florence Lorraine Worleyn yksityisoppilaana Bristolissa Englannissa sekä Heikki Toivasen oppilaana Turun seudun musiikkiopistossa. Vuosina 2006-2009 hän opiskeli Viron Musiikki- ja Teatteriakatemiassa Anu Kaalun oppilaana ja vuodesta 2009 Luganossa Sveitsissä Luisa Castellanin oppilaana (Conservatorio della Svizzera Italiana) valmistuen laulupedagogian maisteriksi vuonna 2012. Lied-ohjelmiston valmistamisessa häntä on ohjannut Daniel Fueter ja barokkiohjelmiston valmistamisessa Barbara Zanichelli. Lisäksi Eeva Hartemaa on osallistunut mm. Mikko Franckin, Rilla Kyykän, Teresa Berganzan, Leopold Spitzerin, Raina Kabaivanskan ja Airi Tokolan mestarikursseille.

Suuremman suomalaisyleisön tietoisuuteen hän nousi voittamalla naisten sarjan Lappeenrannan laulukilpailussa tammikuussa 2013. Aiempaa kilpailumenestystä hänellä on jaettu ensimmäinen sija Kangasniemen laulukilpailusta 2011, toinen sija kansainvälisessä nuorten laulajien Alida Vane -kilpailussa Latviassa 2007, kolmas sija Vello Jürna –laulukilpailussa Virossa 2009 sekä semifinaalipaikka suuressa kansainvälisessä Belvedere –kilpailussa Wienissä 2012.

Maalikuussa 2013 Hartemaa debytoi Suomen Kansallisoopperassa Kreivittären roolilla Mozartin oopperassa Figaron Häät. Hartemaan aiempia Mozart-rooleja ovat olleet mm. Serpetta oopperassa La finta giardiniera sekä Bastienne oopperassa Bastien ja Bastienne. Syksyllä 2013 Hartemaa debytoi Porin Oopperassa Norinan roolissa Donizettin oopperassa Don Pasquale.

Jussi-Pekka Heikkilä on oululaislähtöinen diplomipianisti ja pianonsoiton opettaja. Heikkilä on suorittanut pianonsoiton A-tutkinnon sekä musiikkioppilaitoksen opettajan jatkotutkinnon vuonna 2002.

Heikkilä on konsertoinut useissa Euroopan maissa, Venäjällä ja ympäri Suomea resitaalein, lied-konsertein ja kamarimuusikkona. Sergei Rachmaninovin 2. pianokonserton hän esitti jo vuonna 2001 Oulun kaupunginorkesterin nuorten solistien konsertissa. Hän on toiminut myös teatterimuusikkona Oulun kaupunginteatterissa vuosina 2006-2007 ja ollut mukana mm.  pianistista kertovassa näytelmässä ”Elämän musiikki”,  jossa hän oli merkittävässä roolissa pianistina.  Heikkilä on säveltänyt  vastikään musiikin myös Napuen taistelun 300 -vuotisjuhlanäytelmään.

Heikkilä on toiminut pianistina myös Ilmo Rannan liedkursseilla vuosina 2010-2011, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän oopperakurssilla vuonna 2011, sekä  useiden laulupedagogien kursseilla. Pianonsoittoa hän on opettanut vuodesta 1995. Kanttorin tehtävissä Heikkilä on toiminut Oulun seudulla, Seinäjoella, Isossakyrössä ja Kontiolahdella. Hän laajentaa tällä hetkellä opintojaan Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Viime aikoina Heikkilä on pitänyt useita liedkonsertteja sopraano Mari-Annika Heikkilän kanssa eri puolilla Suomea.

Mari-Annika Heikkilä valmistui Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin maisteriksi helmikuussa 2013. Laulun A-tutkinnon Mari-Annika suoritti erinomaisin arvosanoin lokakuussa 2013 professori Petteri Salomaan ohjauksessa.

Vuosina 2006-2009 Mari-Annika opiskeli Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikinosastolla Kuopiossa, jossa hän opiskeli laulua Seija Nylundin ohjauksessa.

Vuoden 2009  syksyllä Heikkilä valmistui musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta ja jatkoi opintojaan Saksassa Karlsruhen musiikkiyliopistossa Mitsuko Shirain, Hartmut Höllin ja Anne le Bozecin liedluokalla. Vuodesta 2010  hän opiskeli Karlsruhen oopperakoulussa Ingrid Hauboldin ja Cheryl Studerin ohjauksessa sekä  Savonia-ammattikorkeakoulussa laulupedagogilinjalla. Heikkilä toimii tällä hetkellä myös itse laulunopettajana.

Heikkilä on osallistunut mm. Audrey Hylandin, Noelle Barkerin, Emmanuel Olivierin, Ilkka Paanasen, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän sekä Udo Reinemannin mestarikursseille.

Heikkilä on pitänyt muutamia konsertteja Saksassa, Tanskan Vestervigissä sekä esiintynyt ympäri Suomea.

Saksassa ollessaan Heikkilä on toimi myös Etelä-Saksan suomalaisen seurakunnan kanttorina sekä Saksan suomalaisten lauluryhmän ja lasten musiikkileikkikouluryhmän vetäjänä vuosina 2009-2011. Vuonna 2013 hän toimi Etelä-Pohjanmaan kirkkomusiikkiliiton kuorokoulutuksen äänenmuodostuksen opettajana.

Heikkilä on toiminut Kontiolahden seurakunnan kanttorin virassa syyskuun 2013 alusta ja hän toimii mm. Nardus -kuoron kuoronjohtajana.  Heikkilä on ollut mukana Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulun oopperaproduktioissa ja järjestänyt Pappilan Musiikki-illat -konsertteja Kontiolahden vanhassa pappilassa miehensä Jussi-Pekka Heikkilän kanssa.

Andreas Helling aloitti sellonsoiton Turun konservatoriossa 6-vuotiaana. Ensimmäiset neljä vuotta häntä opetti Matti Vuoristo ja seuraavat kuusi vuotta Turun konservatorion yliopettajaTimo Hanhinen. Vuonna 1992 Helling opiskeli Kunikaallisessa Musiikkiakatemiassa professori Ola Karlssonin johdolla. Jo seuraavana vuonna hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan opiskellaakseen professori Martti Rousin ja myöhemmin Victoria Yaglingin ja Raimo Sariolan johdolla.

Vuonna 2002 Helling sijoittui kolmanneksi Turun valtakunnallisissa sellokilpailuissa ja päätti myös opintonsa Sibelius-Akatemiassa, korkeimmalla mahdollisella pistemäärällä diplomotutkoinnostaan. Vuonna 2007 hän valmistui musiikin maisteriksi ja piti Sibelius-Akatemian hänelle myöntämän ensikonsertin.

Helling on osallistunut monille mestarikursseille opettajinaan mm. Robert Cohen, David
Geringas, Frans Helmerson, Julius Berger ja Siegmund Nissel. Hän on esintynyt usein orkesterin solistina, viimeksi Waltonin sellokonsertto Turun filharmonisen orkesterin konsertissa. Helling soitti Schumannin sellokonserton keväällä 2012 yhdessä Åbo akademiska orkesterin kanssa. Kamarimuusiikona ja solistina hän on
esiintynyt monissa maissa, mm.  Moldaviassa, Puolassa, Ruotsissa, Ranskassa, Englannissa, Italiassa ja Itävallassa.

Jousitrio Helling on yhtye, jossa Andreaksen lisäksi soittavat hänen veljensä ja isänsä. Helling on toiminut vuodesta 2002 Turun filharmonisen orkesterin selloryhmän äänenjohtajana ja toiminut sellonsoiton opettajana Naantalin musiikkiopistossa ja Turun musiikkiakatemiassa.

Pentti Hietanen on kuulunut jo pitkään rakastettujen suomalaisartistien joukkoon. Siitä kertovat kova suosio konsertti- ja keikkarintamalla sekä Hietasen menestyksekkäät albumit. Hänen ensimmäinen albuminsa ”Katseesi kertoo sen” (1998) avasi tien uudellle suomallaiselle viihdemusiikille. Samalla tyylikkäällä ja sadunhohtoisella linjalla ovat jatkaneet myös Pentin seuraavat albumit.

Pentti Hietanen on yksi Suomen valovoimaisimpia ja tunnetuimpia mieslaulajia ja loistava tunteiden tulkitsija, jonka suosio ulottuu koko kansan keskuudessa etelästä pohjoiseen. Pentti on saanut uransa aikana kaksi kultalevyä ja yhden platinalevyn.

Sini Hyvärinen on keväällä 2012 valmistunut diplomisellisti Sibelius-Akatemiasta. Ammattiopinnot hän aloitti Turun Taideakatemiassa Timo Hanhisen johdolla, josta jatkoi maisteriopintoihin prof. Martti Rousin sekä Tomas Djupsjöbackan oppiin. Hän on suorittanut Väre-kvartettinsa kanssa kamarimusiikista A-tutkinnon ensimmäisenä sellistinä Sibelius-Akatemian historiassa.

Hyvärinen on täydentänyt opintojaan Sveitsin Zurichissä Hochschule Musik und Theaterissa, jossa hän keskittyi etenkin barokkimusiikin opiskeluun. Hyvärinen on työskennellyt mm. Lappeenrannan, Joensuun ja Turun kaupunginorkestereissa sekä esiintynyt lukuisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ympäri Suomea. Nykyisin hän työskentelee Konserttitoimisto Nova Agencylle tuottajana ja sellistinä ja vastaa mm. Matkavirsiä -konserttien järjestelyistä.

Kamariorkesteri Juvenalia koostuu Espoolaisen musiikkiopisto Juvenalian edistyneimmistä opiskelijoista. Orkesteri on aloittanut toimintansa vuonna 1982 ja on siitä lähtien toiminut säännöllisesti.

Vuosien varrella kokoonpano on aktiivisen konserttitoiminnan ohessa tehnyt myös lukuisia levyjä sekä esiintynyt mm. Suomen ja Espanjan yleisradiossa. Kamariorkesteri Juvenalia on edustanut Suomea monissa eri yhteyksissä sekä tehnyt konserttimatkoja yli kymmeneen maahan. Konserttimatkojen lisäksi orkesteri konsertoi säännöllisesti
kotisalissaan Espoon Sellosalissa. Kamariorkesteri Juvenalian kapellimestareina ovat toimineet Rainer Palas (1982-1999), Jyri Nissilä (2000-2003) ja syksystä 2003 Janne Hanhijärvi.

Sysksystä 2003 Kamariorkesteri Juvenalian kapellimestarina toiminut Janne Hanhijärvi opiskeli sellonsoittoa Timo Hanhisen ja Arturo Bonnuccin johdolla sekä orkesterin johtamista Jyri Nissilän ja Yuri Ahronovichin opastuksella. Vuosina 1996-2003 hän toimi perustamansa Kaukametsän kamariorkesterin johtajana Kajaanissa sekä Mieslahti Soi musiikkileirin ja -festivaalin johtajana.

Hanhijärvi on esiintynyt kapellimestarina useissa Euroopan maissa. Menestystä hän on saavuttanut mm. Unkarissa Pro Archi festivaaleilla 1999 sekä Espanjassa XXV Festival Internacional de Orquestas de Jovenes orkesterifestivaalilla 2005 ja 2006. Orkesterimusiikin lisäksi Hanhijärvi on johtanut myös musikaalia ja oopperaa.

Sirkka-Liisa Kaakinen on harvinaisen monipuolinen viulisti. Hän soittaa musiikkia kaikilta aikakausilta, mutta hänen ohjelmistonsa on painottunut 1600-1800 –luvuille. Hän soittaa lisäksi alttoviulua ja viola d’amorea ja toimii usein konserttimestarina ja tässä tehtävässä myös orkesterin johtajana.

Hän kasvoi Kajaanissa. Kolmannella luokalla kouluun hankittiin 20 viulua ja koko musiikkiluokka pantiin soittamaan. Syksyn lopulla enää viisi jaksoi soittaa, joulun jälkeen vain Sirkka-Liisa, joka sai pian opettajakseen Olli Kuusojan. Tämä kukkakauppaa ja lampaita hoitava iso mies tuuppasi hellästi oppilaansa Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle.

Lukiolaisena Sirkka-Liisa muutti Helsinkiin. Siitä alkoi kasvu parantumattomaksi kamarimuusikoksi Battalian, Avantin, Kuudennen kerroksen orkesterin, Yoshiko Arain, Paavo Pohjolan, Anssi Mattilan ja eri festivaalien ansiosta.

Sirkka-Liisalla on ollut monia tärkeitä opettajia, mutta tärkein on aina ollut työ. Opiskellessaan Hollannissa hän pääsi mukaan vanhan musiikin kovimpaan kärkeen mm. Frans Brüggenin ja Philippe Herreweghen orkestereihin. Pisimpään, yli 10 vuotta, hän toimi Collegium Vocale –orkesterin konserttimestarina. Sirkka-Liisalle opiskelu ei pääty koskaan, sillä jokainen konsertti opettaa kokenutta muusikkoa, vaikeimmat ja huonoimmat eniten.

Nykyään hän on kysytty konserttimestari lähes kaikissa vanhan musiikin nimekkäissä orkestereissa sekä eri kaupunginorkestereissa, joiden kanssa esittää barokkiohjelmiston lisäksi Mozartin ja Schubertin ajan sinfonioita. Soolo-ohjelmistosta on mainittava Biberin 16 Mysteerisonaattia, Bachin soolosonaatit ja –partitat sekä 1500- ja 1600-lukujen sooloviuluteokset.

Sirkka-Liisa on kamarimusiikin professori Stavangerin Yliopistossa. Hän on toiminut professorina myös Tanskan Kuninkaallisessa konservatoriossa ja Bremenin Taideakatemiassa ja opettaa Sibelius-Akatemiassa.

Oopperalaulaja Jaakko Kortekangas lähti 23-vuotiaana Zürichin oopperan kansainväliseen oopperastudioon opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa professori Matti Lehtisen johdolla. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, mm. Zürichin, Kööpenhaminan, Tukholman, Genovan ja Pariisin oopperoissa sekä konsertoinut mm. New Yorkissa ja Tokiossa.

Jaakko Kortekangas on esittänyt yli 90 näyttämöroolia. Viime vuosien roolilistalla ovat olleet mm. Leoš Janáčekin Tapaus Makropoulos, Verdin Don Carlos ja La Traviata sekä Jules Massnet’n harvoin esitetyn Thaïsin miespääosa. Tällä hetkellä Kortekangasta kuullaan Suomen Kansallisoopperan La Bohémen Marcellona ja Straussin Ruusuritarissa.

Voitettuaan Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1989, Kortekangas on esiintynyt säännöllisesti myös Suomessa, mm. Kansallisoopperassa, Yleisradiossa sekä sinfoniaorkestereiden solistina. Hän on tehnyt lukuisia radionauhoituksia, levytyksiä ja televisio-oopperoita. Tulevana kesänä Jaakko Kortekangas on laulusolistina Kuhmon Kamarimusiikissa mm. Bachin Matteus-passiossa ja Purcellin oopperassa Dido ja Aeneas.

Jussi Makkonen suoritti sellodiplominsa vuonna 2005 ja valmistui samana vuonna Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hän edusti Suomea Eurovision nuorten solistien kilpailussa Lissabonissa vuonna 1996 ja on esiintynyt siitä lähtien eri puolilla maailmaa. Hänen konserteissaan on ollut viime vuosina yli 200 000 kuulijaa.

Lukuisat konserttikiertueet Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa sekä esiintymiset EBU:n, BBC:n, YLE:n, Romanian, Indonesian, Filippiinien ja Vietnamin radio- ja tv-ohjelmissa ovat tehneet hänet tunnetuksi myös Suomen rajojen ulkopuolella. Jussi Makkonen on esiintynyt viime vuosina myös sadoissa kouluissa eri puolilla Suomea, tehden klassista musiikkia tutuksi lapsille. Jussi Makkonen soittaa englantilaista Henry Jay –selloa vuodelta 1757.

Lisätietoja:
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Liisa Makkonen aloitti viulunsoiton opintonsa 4-vuotiaana. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut Makkonen suoritti viuludiplomin vuonna 2004 erinomaisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Zoja Istomina sekä Päivyt Meller.

Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla (Pinchas Zuckerman, Hagai Shaham, Mi-Kyi Lee, Pavel Vernikov, Mark Lubotsky) sekä vuosina 1999-2000 Israelissa. Jousikvartetti Maggioren kanssa Makkonen on opiskellut Lontoossa Amadeus-kvartetin viulistin Siegmund Nisselin johdolla.

Liisa Makkonen on konsertoinut solistina, kamarimuusikkona ja sooloresitaalein niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on esiintynyt mm. Korppoon Sibelius-festivaalilla pianisti Folke Gräsbeckin kanssa sekä kantaesittänyt useita Sibeliuksen kamarimusiikkiteoksia. Vuonna 2008 häneltä ilmestyi sooloviululevy Improvisation sekä vuonna 2010 sopraano Laura Pyrrön ja pianotrion kanssa Merikanto-levy. Syksyllä 2011 Makkoselta ilmestyi pianotrio-levy.

Liisa Makkonen on soittanut Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Turun Filharmonisessa orkesterissa sekä konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa.

 Matti Makkonen on valmistunut sellonsoiton sekä säveltapailun ja musiikinteorian opettajaksi Kuopion konservatoriosta, jossa hän opiskeli sellonsoittoa mm. Timo Törmän johdolla sekä sävellystä mm. Pekka Kostiaisen ja Sakari Monosen johdolla. Lisäksi hän on opiskellut mm. Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kuoron- ja orkesterinjohdon erikoistumisopintoja Rita Varosen ja Jorma Panulan johdolla.

Nova Records Oy:n toimitusjohtajana toimiva Matti Makkonen on työskennellyt mm. Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtajana, Etelä-Savon säveltaiteen läänintaiteilijana, opettajana Kuopion ja Keski-Suomen konservatorioissa sekä säveltäjänä, -sovittajana, -kapellimestarina ja -tuottajana. Hän on esiintynyt sellistinä ja kapellimestarina kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa.

Makkonen on säveltänyt mm. vokaali-, kamari- ja näyttämömusiikkia ja vastaa useiden Nova Records Oy:n tuottamien levyjen sovituksista.

Lisätietoja: www.mattimakkonen.com

Susanna Mieskonen-Makkonen opiskeli mm. Kuopion konservatoriossa suorittaen viulunsoiton diplomin vuonna 1995 Zoja Istominan johdolla. Vuosina 1988-1990 hän opiskeli Tel Avivissa Israelissa Rubin-Akatemian opettajien Yair Klessin ja Ora Shiranin johdolla. Viulunsoiton mestarikursseille hän on osallistunut mm. Yehudi Menuhin –Akatemiassa Espanjassa opettajinaan Diana Cummings, Benzion Shamir, Zoria Shikmurzajeva sekä Alexander Vinnitsky. Lisäksi hän on opiskellut mm. jazzlaulua opettajinaan Maija Hapuoja ja Dave Ward.

Susanna Mieskonen-Makkonen on toiminut viulistina mm. Herzelia Chamber Orchestrassa (Israel), Kuopion, Porin ja Mikkelin kaupunginorkestereissa, Savonlinna-kvartetin I-viulistina sekä freelancemuusikkona. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut viulistina Hollannissa, Israelissa, Ranskassa, Saksassa, Tsekissä, Turkissa, Venäjällä ja Virossa mm. sellistimiehensä Matti Makkosen kanssa. Jazzlaulajana hän on esiintynyt mm. Savonlinna Big Bandin solistina.

Susanna Mieskonen-Makkonen on toiminut viulunsoiton opettajana mm. Kuopion konservatoriossa ja Savonlinnan musiikkiopistossa. Hänen taiteellista työskentelyä ovat tukeneet ESEK, Etelä-Savon taidetoimikunta, Kordelinin rahasto ja Suomen kulttuurirahasto.

Annastiina Tahkola valmistui musiikin maisteriksi keväällä 1995 Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta, jossa hän opiskeli laulua Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Laulun A-tutkinnon Tahkola teki 1997.  Pedagogisia opintojaan Tahkola täydensi Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin tutkinnolla 2007. Lauluopintojaan hän on
täydentänyt mm. Peter Lindroosin johdolla sekä Jorma Hynnisen, Irina Gavrilovicin, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseilla. Liediä Tahkola on opiskellut mm. Ilmo Rannan kurssilla.

Tahkolaa on kuultu Suomessa lukuisilla eri festivaaleilla sekä liedresitaalein että eri orkestereiden ja kuorojen solistina. Tahkola on esiintynyt Suomen lisäksi myös Virossa ja Italiassa. Hänen ohjelmistonsa ulottuu vanhasta musiikista aina uuden musiikin kantaesityksiin, joista mainittakoon Kirkko Soikoon 2012 -festivaaleilla kantaesitetty Thomas Trachselin 2. sinfonia, jossa hän lauloi äidin valituslaulun (Mutter Klagelied). Teosta esitettiin myös mm. Uuden musiikin lokakuu -festivaalilla Oulun Tuomiokirkossa kolmen sotilassoittokunnan kanssa Valoa kohti -kiertueella viime lokakuussa.

Tahkola on ollut kysytty alttosolisti suurissa kirkkomusiikkiteoksissa, ohjelmistossaan mm. J. S. Bachin Johannes- ja Matteus-passiot, H-mollimessu, Jouluoratorio, alttokantaatit BWV 35 sekä BWV 170, Charbentier´n Te Deum, Händelin Messias, Mozartin Requiem, Saint-Saensin Jouluoratorio, K. Szymanovskin Stabat Mater sekä Vivaldin Gloria. Tahkolaa on kuultu myös mm. Kuopion, Joensuun, Lappeenrannan sekä Turun kaupunginorkestereiden, Kymi ja Pori Sinfoniettan konserteissa sekä runsaasti eri sotilassoittokuntien, mm. Kaartin solistina. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi
2010 Benjamin Brittenin oopperassa Albert Herring Mrs Herringin roolissa. Oopperaa on esitetty myöhemmin myös maakunnissa.

Ensimmäisen kansainvälisen Sibelius -laulukilpailun Tahkola voitti 2007 ja sai samana vuonna Heinäveden kulttuuripalkinnon. Hän toimii aktiivisesti useiden kuorojen äänenkäytön kouluttajana sekä hiippakuntakouluttajana. Vuosina 2007-2010 hän on toiminut Heinäveden musiikkipäivien organisaatiossa. Tahkola on pitänyt myös laulun mestarikurssin E5 Musiikin kesäakatemiassa. Tahkola on ollut mukana radio- ja televisiotallenteilla sekä viidellä omakustannelevyllä.

Annastiina Tahkola on toiminut vuodesta 2000 Sibelius-Akatemian laulutaiteen tuntiopettajana ja hoitanut vs. laulun lehtoraattia Savonia-ammattikorkeakoulussa vuosina 2009-2012. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina.

Lisätietoja: annastiinatahkola.com

Trio Tanguango koostuu kolmesta savonlinnalaisesta muusikosta: Susanna-Mieskonen- Makkonen , viulu; Kirsi Laamanen , harmonikka ja Maija Teikari , piano. Vuoden 2013 alussa perustettu trio on jo ehtinyt konsertoida runsaasti niin koti- kuin ulkomailla. Trio Tanguango yhdistää taidokkaasti kahden maan, Argentiinan ja S uomen tangomusiikkia. Tanguango -nimi tulee saman nimisestä Piazzollan viehkeästä tangost a. Tanguango on jonkinlainen hellittely- tai kutsumanimi tangolle.

Trio Tanguango esiintyi Matti Olavi Taskisen kanssa marraskuussa 2013 IV kansainvälisellä Kalevala –jazzfestivaalilla Petroskoissa. Taskisen ja trion ja yhteistyö jatkuu 2014 eri puolille Suomea ulottuvalla kiertueella, jossa Trio Tanguang o laajenee Tanguango Orchestraksi. Tällöin kokoonpanossa soittavat mukana myös Matti Olavi Taskisen poika, Toni Taskinen , kitara sekä Matti Olavi Taskisen Olavi T. – Muisto vain -albumin tuottaja Matti Makkonen , sello, joka myös pitkälti vastaa Trio Tanguangon ja Tanguango Orchestran sovituksista.

Matti Olavi Taskinen  on kuopiolainen baritoni, joka tunnetaan mm. ooppera- ja tangolaulajana sekä laulunopettajana. Taskinen julkaisi tammikuussa 2014 uuden Olavi T. – Muisto vain -albumin, jolla hän tulkitsee Olavi Virran legendaarisia kappaleita 20-henkisen alansa rautaisista ammattilaisista koostuvan orkesterin kanssa. Levyllä on muun muassa Vilho Korpelan kappale Muisto , jota ei ole tiettävästi koskaan levytetty Olavi Virran levytyksen jälkeen. Albumin viimeinen kappale Yö kerran unhoa annoit , on puolestaan yksi harvoista Olavi Virran omista teoksista. Kappale oli laulajalle itselleenkin erittäin rakas.

Matti Olavi Taskinen on opiskellut laulua mm. Jorma Hynnisen
johdolla. Hynninen kiittää lämpimästi oppilaansa taitoa sekä asennetta. -Taskinen on siinä mielessä ainutlaatuinen oppilas, että hänen kanssaan olemme pohdiskelleet ja käyneet
syvällisiä keskusteluja ääniteknisistä asioista. Hän on selvästi saanutkin monta niksiä omaan laulamiseensa. Hänellä on loistava laulunhallinta ja hieno äänimateriaali. Mielestäni Muisto vain -albumi on kulttuuriteko, jossa Olavi Virran oma tyyli tulee esiin, Hynninen pohtii.

Maija Teikari on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa mm. Liisa Pohjolan, Eero Heinosen, Violeta Petrovan ja Carlos Juriksen johdolla. Hän on esiintynyt kotimaassa mm. Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla ja Viitasaaren Musiikin Ajassa sekä ulkomailla mm. Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa ja Virossa. Hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Maija Teikari toimii säestyksen ja pianonsoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa.

Ruusamari Teppo aloitti pianonsoiton nelivuotiaana äitinsä johdolla. Kuusivuotiaana hän aloitti opiskelun Forssan musiikkikoulussa ja suoritti siellä musiikkikoulun oppimäärän. Opiskeltuaan kaksi vuotta Itä-Helsingin musiikkiopistossa Teppo oli kolme vuotta Konstantin Boginon oppilaana Kuhmossa ja opiskeli hänen johdollaan myös Pariisissa.
Tämän jälkeen hän opiskeli kaksi vuotta sekä Prahan konservatoriossa (Jaromir Krisin ja Michal Rezekin johdolla) että Lisztin musiikkiakatemiassa Budapestissa (Lazlo Baranyayn johdolla) Cimo-säätion antaman apurahan turvin. Vuodesta 2001 Teppo on ollut Pohjois-Teksasin yliopistossa maailmankuulun pianistin ja pedagogin, Vladimir Viardon, luokalla. Hän aloitti Pohjois-Teksasin yliopistossa myös tohtorintutkinnon syksyllä vuonna  2010. Teppo on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Dmitri Bashkirov, Yefim Bronfman ja Matti Raekallio.

Teppo on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona  eri puolilla Eurooppaa,
Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa. Hän on toiminut pianistina myös Richardsonin sinfoniaorkesterissa, UNT:n  sinfonia- ja kamariorkesterissa ja Elara Ensemblessa. Teppo on voittanut toisen palkinnon Bradshaw & Buono -pianokilpailuissa New Yorkissa ja Petrof -pianokilpailuissa San Antoniossa.

Timo Vanhamäki aloitti viulunsoiton opinnot viisivuotiaana Kainuun musiikkiopistossa Elisa Ainali-Komulaisen oppilaana. Hän on valmistunut erinomaisin arvosanoin Kuopion konservatoriosta (op. Zoja Istomina) ja Sibelius-Akatemiasta (op. Grazyna Gebert). Viuluopintojaan hän on täydentänyt mm. International Menuhin Music Academyssä Sveitsissä. Vanhamäki on osallistunut myös lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Pavel Vernikov, Ilya Grubert, Alexandre Vinnitsky ja Tuomas Haapanen. Hän on esiintynyt soolo- ja kamarikonsertein Virossa, Tanskassa, Serbiassa ja Sveitsissä sekä eri puolilla Suomea, ja ensikonserttinsa hän piti heinäkuussa 2011 Helsingin Johanneksenkirkossa.  Vanhamäki soittaa Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, toimien keväällä 2014 3. konserttimestarin sijaisena.