Konserttipaikat

Grill it! -ravintolat tarjoavat tasokkaita grilliruokia parhaista raaka-aineista valmistettuna.
Ruokamaailman maut ja virtaukset näkyvät inspiroivalla ruokalistalla, jota on piristetty
mausteilla ympäri maailman. Grill it! -ravintoloiden skandinaavinen lämminhenkinen miljöö sekä uniikki musiikkimaailma johdattelevat kulinaariselle matkalle viinin ja ruoan maailmaan.

Hannikaisen sali sijaitsee Nurmksessa. Juhlasali on saanut nimensä Nurmeksessa syntyneen ja kasvaneen säveltäjän 
Pekka Juhani Hannikaisen (1854-1924) mukaan. Akustiikaltaan hyvää monitoimisalia käytetään teatteriesityksiin, konsertteihin, 
kokouksiin ja luentoihin sekä elokuvanäytöksiin. 

Salissa on 250-paikkainen nouseva katsomo ja 114m2 :n näyttämö. Salissa toimii myös uutuuselokuvia esittävä Kino Hannikainen.

Akka-Kolilla on Hiljaisuuden temppeli, kattamaton luonnon pyhäkkö. Kolin vaarat ovat
2000 miljoonaa vuotta sitten syntyneen karjalaisen poimuvuoriston, Karelidien, jäänteitä. Tunnetuksi matkailukohteeksi Koli tuli 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Kolin vaarajonon upeat maisemat ovat lumonneet ja innoittaneet monia suomalaisia taiteilijoita (Sibelius, Aho, Järnefelt, Halonen jne.)

Juuan kirkko sijaitsee Juuan keskustassa, Pohjois-Karjalassa. Se on järjestyksessä kolmas Juuan kirkoista. Ensimmäinen kirkko valmistui 1746 ja toinen vuonna 1782. Kirkon kellotapulin juukalaiset rakensivat omatoimisesti vuonna 1796. Nykyinen, eli kolmas kirkko rakennettiin vuosina 1850–1851, ja sen on suunnitellut C. A. Gustavsson. Kirkko otettiin käyttöön vuonna 1851 ja vihittiin 10. heinäkuuta 1859. Kirkko peruskorjattiin 1973–74 ja maalattiin kokonaan uudestaan sisäpuolelta 1989. Kirkossa on istumapaikkoja 900 henkilölle. Kirkon alttaritaulu on ”Kristus ristillä”, joka on Kaarlo Kiljanderin tekemä jäljennös Adolf von Beckerin maalaamasta, tuhoutuneesta Kaavin kirkon alttaritaulusta. 22-äänikertaiset mekaaniset urut valmisti Kangasalan Urkutehdas 1974.

Kolin kirkko, joka sijaitsee aivan kylän keskustassa, on valmistunut 1930 alkuaan kristillisen yhdistyksen rukoushuoneeksi. Myöhemmin rakennusta on laajennettu nykyiseen muotoonsa. Alttariveistos on kuvanvesitäjä Eva Ryynäsen käsialaa.

Nurmeksen kirkko on Nurmeksen seurakunnan järjestyksessään viides ja se rakennettiin
vuosina 1893–1896 käyttämällä peittämätöntä tiiltä. Kirkon piirsivät W. A. Mieritz ja J.
Westerlund. Kirkko on hyvin suuri: Kirkossa on 2 200 istumapaikkaa, ja sen torni ylettyy 55
metrin korkeuteen. Huipulla on vielä 5,5-metrinen risti. Torni on Pohjois-Karjalan toiseksi
korkein rakennus Outokummun Keretin kaivostornin jälkeen. Kirkontyylisuunta on uusgotiikka ja kirkko tavoittelee katedraalimaisuutta. Muodoltaan Nurmeksen kirkko on länsitornillinen pitkäkirkko. Kirkkoa on korjattu vuosina 1930 ja 1962. Urut ovat
Hans Heinrichin 1976 valmistamat ja 41-äänikertaiset. Alttaritaulun ”Ristiinnaulittu” on
maalannut Väinö Hämäläinen 1913. Nurmeksen kirkko on Suomen viidenneksi suurin kirkko.

Paaterin kirkko on kuvanveistäjä Eva Ryynäsen (1915–2001) suunnittelema kirkko Lieksan
Vuonislahdessa. Paaterissa sijaitsee myös Eva Ryynäsen ateljee, koti, galleria-kahvila. Paateri on Lieksan suosituimpia matkailukohteita. Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Paateri on Eva Ryynäsen kotitila, jossa hän viljeli maata miehensä Paavo Ryynäsen kanssa ennen ryhtymistään päätoimiseksi kuvanveistäjäksi 1970-luvulla. Puukirkko on Eva Ryynäsen suurin työ ja se valmistui kesällä 1991. Kirkossa pidetään kesäisin jumalanpalveluksia, häitä, kastetilaisuuksia, hautajaisia, konsertteja ja muita
tilaisuuksia.

Kolin korkein huippu, Ukko-Koli kohoaa 347 m merenpinnan yläpuolelle. Kolin Kansallispuisto perustettiin vuonna 1991. Metsähallituksen hallinnassa olevan kansallispuiston pinta-ala on noin 3000 hehtaaria.