Taiteilijaesittely

NAZIG AZEZIANpiano

Nazig Azezian

Nazig Azezian aloitti pianonsoiton 8 -vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Leena Nikulan johdolla. Vuodesta 2007 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Juhani Lagerspetzin, Hamsa Al-Wadin ja Teppo Koiviston johdolla. 

Nazig Azezian on osallistunut lukuisille pianon mestarikursseille, joita ovat pitäneet mm. Erik T. Tawaststjerna, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Liisa Pohjola, Eero Heinonen, Matti Raekallio, Tuija Hakkila, Tamás Ungári, Konstantin Bogino, Ivari Ilja ja Niklas Sivelöv. Azezian on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisessä Helmi Vesa -pianokilpailussa vuonna 2012. Samana vuonna hänelle myönnettiin Wegelius -säätiön kannustusapuraha.

Liediä Nazig Azezian on opiskellut Ilmo Rannan johdolla ja täydentänyt opintojaan osallistumalla Matti Hirvosen (Kungliga Musikhögskolan i Stockholm), Hartmut Höllin (Hochschule für Musik Karlsruhe) saksalaisen liedin mestarikursseille sekä Ilkka Paanasen ja Jorma Hynnisen liedin äänittämisen mestarikurssille. Vuonna 2012 Nazig Azezian valittiin yhdessä baritoni Joonas Asikaisen kanssa esiintymään Taidekoti Kirpilän liedkonserttisarjassa. 

Nazig Azezian on esiintynyt aktiivisesti soolo- ja liedpianistina sekä soittanut kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa. Viimeaikaisista esiintymisistä mainittakoon AGBU:n Young Armenian Talents -konsertti Lontoossa yhdessä huilisti Nairi Azezianin kanssa.

Erotin

FRANK-MICHAEL GUTHMANN, sello

Guthmann

Frank-Michael Guthmann on Etelä-Saksan radio-orkesterin ja Freiburgin sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti. Hän on myös yksi palkitun Trio Echnatonin perustajajäsenistä.

Guthmann opiskeli sellonsoittoa Martin Ostertagin, Ivan Monighettin ja Steven Isserliksen johdolla. Vuonna 1998 hän voitti Saksalaisen musiikin kilpailun Bonnissa ja seuraavana vuonna kansainvälisen Joseph Joachim -kamarimusiikkikilpailun Weimarissa.

Frank-Michael Guthmann on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Euroopassa, Japanissa, Kiinassa, Koreassa, Kanadassa ja Etiopiassa. Lisäksi hän on konsertoinut Euroopan tärkeimmillä musiikkijuhlilla.

Guthmann vierailee useissa orkestereissa säännöllisesti 1. soolosellistinä (Sächsische Staatskapelle Dresden, NDR Symphony Orchestra Hamburg, Bamberg Stmphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra).

Vuodesta 2008 lähtien Frank-Michael Guthmann on opettanut sellonsoittoa Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa ja pitänyt mestarikursseja Saksassa, Belgiassa ja Italiassa.

Erotin

TUIJA HAKKILA, fortepiano

Tuija Hakkila

Tuija Hakkila opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan ja Eero Heinosen oppilaana ja jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa Jacques Rouvierin ja Theodor Parachivescon opissa. Hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2005, ja hänen konserttiohjelmia käsittelevä tutkimuksensa ”Pompeijin aarteita tuhkasta” julkaistiin 2007.

Tuija Hakkila on toiminut pianomusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1987 lähtien. Hän pitää säännöllisesti mestarikursseja Euroopassa ja kotimaassa sekä toimii aktiivisesti asiantuntijatehtävissä. Vuosina 2005-2008 hän opetti Kööpenhaminan kuninkaallisen konservatorion vanhan musiikin osastolla. Hakkila toimi Musiikkia linnassa -festivaalin taiteellisena johtajana 1989-2003 ja 1999-2002 Sibelius-Akatemian konserttitoimiston taiteellisena johtajana. Hän sai Pro Musica -säätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2009 ja on nauttinut Valtion taiteilija-apurahaa useaan otteeseen.

www.tuijahakkila.info

Erotin

MIKAEL HELASVUO, huilu

Mikael Helasvuo

Mikael Helasvuo tunnetaan johtavana suomalaisena huilutaiteilijana ja laaja-alaisena instrumenttinsa taitajana myös kansainvälisesti. Hän on opiskellut huilunsoittoa Juho Alvaksen johdolla Sibelius-Akatemiassa sekä Frantisek Cechin oppilaana Prahan konservatoriossa ja Aurèle Nicoletin oppilaana Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa. Hänen muusikonuransa käynnistyi Helsingin Kaupunginorkesterissa vuonna 1973, josta hän siirtyi Radion Sinfoniaorkesteriin toimien siellä soolohuilistina vuoteen 1988 asti.

Kamarimuusikkona ja solistina hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa. Hän konsertoi säännöllisesti niin uudistuvan modernin ohjelmiston parissa kuin myös barokki- ja klassisen ajan musiikin tulkkina alkuperäissoittimin. Helasvuon lukuisista levytyksistä monia on palkittu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on sekä kanta- että ensiesittänyt pitkälti toista sataa uutta huiluteosta, minkä ansiosta Suomen säveltäjät ry myönsi hänelle Madetoja -palkinnon 1992.

Helasvuo on toiminut Sibelius-Akatemiassa usean vuoden ajan ensin huilunsoiton lehtorina ja myöhemmin puhallinsoiton professorina. Hän on antanut lukuisia mestarikursseja mm. Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa. Hämeenlinnan Musiikkia Linnassa -festivaalin taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2001 lähtien.

Erotin

JORMA HYNNINEN, baritoni

Jorma Hynninen

Professori Jorma Hynninen on suomalaisen esittävän säveltaiteen kansainvälisesti arvostetuimpia edustajia niin ooppera-, lied- kuin konserttilaulajana. Ennen voittoaan Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa vuonna 1969 hän opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa Matti Tuloiselan sekä Antti Koskisen johdolla ja täydensi opintojaan Luigi Riccin oppilaana.

Hynnisen ura oopperalaulajana on ollut loistelias. Hän on esiintynyt maailman merkittävimmillä esiintymisareenoilla New Yorkissa (Metropolitan), Chicagossa, Lontoossa, Pariisissa, Milanossa (La Scala), Berliinissä, Hampurissa, Buenos Airesissa, San Franciscossa, Wienissä, Pekingissä sekä Moskovassa. Hän on tullut erityisen tunnetuksi kreivi Almavivana, Tannhäuserin Wolframina, Jevgeni Oneginin Jevgeninä, unohtamatta mieleenpainuvia rooleja Punaisen viivan Topina, Thomaksena ja Vincentinä. Oopperarooleja hän on tehnyt noin 70. Hynninen on kantaesittänyt nimiroolit lukuisissa kotimaisissa oopperoissa mm. Aulis Sallisen Kullervossa, Einojuhani Rautavaaran oopperassa Aleksis Kivi sekä viimeisimpänä Akseli Gallen-Kallelana Kimmo Hakalan monologioopperassa Akseli.

Hynninen toimi Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vuosina 1984-1990 sekä Joensuun laulujuhlien taiteellisena johtajana 1980-91. Hän on ollut myös Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja sekä Sibelius-Akatemian laulumusiikin professori.

Yli kymmenen suomalaisen oopperalevytyksen lisäksi Hynninen on levyttänyt keskeistä oopperaohjelmistoa, liediä, hengellistä musiikkia, negrospirituaaleja ja evergreenejä.

Erotin

ANNI KUUSIMÄKI, harppu

Harpisti Anni KuusimÃ?ki

Anni Kuusimäki suoritti harpunsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa Willy Postman johdolla vuonna 1996. Ensikonsertin hän piti Soiva Akatemia -konserttisarjassa syksyllä 1997.

Anni Kuusimäki on ollut Helsingin kaupunginorkesterin harpun äänenjohtaja vuodesta 1999. Hän toimi Kansallisoopperan orkesterin harpun varaäänenjohtajana vuosina 1993-1999. Kuusimäki soitti viransijaisena Tampereen kaupunginorkesterissa 1990-luvun alussa ja Trondheimin sinfoniaorkesterissa vuosina 1994-1995.

Anni Kuusimäki on esiintynyt useiden orkestereiden solistina soittaen Händelin, Mozartin, Debussyn, Ravelin, Rotan, Segerstamin ja Rautavaaran musiikkia. Hän on soittanut huilisti Petri Alangon kanssa solistina, duona ja erilaisissa kamariyhtyeissä. Duo Euphonia Musica baritoni Hannu Holman kanssa on konsertoinut vuodesta 1997 lähtien. Kuhmon Kamarimusiikissa Kuusimäki on esiintynyt vuosina 2004 ja 2007.

Anni Kuusimäki säestää oboisti Aale Lindgréniä levyllä ”Mystinen Oboe”. Hän on tehnyt yhteistyötä myös vaskimuusikoiden, joensuulaisen Brass 5:n sekä helsinkiläisen Kaartin Seitsikon ja Jouko Harjanteen kanssa. Lieksalaissyntyinen Kuusimäki on esiintynyt usein myös Vaskiviikolla.

Anni Kuusimäki soittaa kelttiharppua kesällä 2007 perustetussa irlantilaisen musiikin yhtyeessä Siorcas Chamber Orchestrassa. Yhtye on kapellimestari-viulisti Dmitri Slobodenioukin ja Sirkus Bandin ideoima laulaja-kitaristin, folkviulun, sähköbasson, jousikvartetin, trumpetin ja kelttiharpun kokoonpano, jolle sovitukset tekee pianisti Jarkko Riihimäki.

Anni Kuusimäki on opettanut harpunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa, sekä järjestänyt kesäkursseja Lieksassa, Pyhätunturilla ja Uudessakaupungissa. Hän on tilannut ja kantaesittänyt uusia sooloteoksia mm. Eero Hämeenniemeltä, Markus Ketolalta, Leif Segerstamilta ja Tuomas Turriagolta. Lisäksi hän on sovittanut paljon suomalaista pianomusiikkia harpulle.

Erotin

ULLA LAMPELA, sello

Ulla Lampela

Ulla Lampela suoritti diplomitutkintonsa syksyllä 2004 erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2005. Lampelan opettajina Sibelius-Akatemiassa ovat toimineet Timo Hanhinen, Marko Ylönen ja Hannu Kiiski. Lampela on täydentänyt opintojaan Lontoon Royal College of Musicissa, jossa hän on suorittanut Master of Music in Chamber Ensemble-tutkinnon vuonna 2001.

Tammikuussa 1998 Lampela saavutti jaetun neljännen sijan Turun sellokilpailussa. Ulla Lampela on konsertoinut Tempera-kvartetin jäsenenä runsaasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Hänellä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston Claude Pieray -sello.

Erotin

LAULUTUULI -KUORO

Laulutuuli -kuoro

Kuva: Merja Hulkko

Laulutuuli -kuoro on pohjoiskarjalainen sekakuoro, joka laulaa ensisijaisesti rytmimusiikkia. Kuoron viime vuosien ohjelmisto on koostunut mm. Jaakko Tepon, Junnu Vainion, Eppu Normaalin ja Juice Leskisen tuotannosta. Uusin konserttikokonainaisuus on yhteistyöprojekti lieksalaislähtöisen sellisti Jussi Makkosen kanssa. Otsikon ”Aurinko paistaa aina” alle on koottu lauluja, joissa kaupunki kohtaa maaseudun, joissa ihmiset rakastuvat, joissa elämän ilot ja surut ovat läsnä. Konsertin runko muodostuu Ultra Bra- yhtyeen kappaleista ja siinä asettuvat vuoropuheluun Jussi Makkosen lämpimän romanttinen sellismi ja Laulutuulen innostavan raikas laulu. Lähes kaikki kuoron laulut on sovitettu varta vasten tätä konserttikokonaisuutta varten. Laulutuuli -kuoron taiteellisena johtajana toimii Pekka Varonen.

https://www.facebook.com/laulutuuli

Erotin

JUSSI MAKKONEN, sello

Sellisti Jussi Makkonen

Jussi Makkonen (s.1979 Lieksa) aloitti sellonsoiton 7-vuotiaana Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa, Lieksassa. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen hänet valittiin vuonna 1993 ja 1996 hän aloitti yliopisto-opinnot Sibelius-Akatemiassa professori Martti Rousin johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 2005. Mestarikursseilla häntä ovat ohjanneet mm. professorit Arto Noras, Erkki Rautio ja Frans Helmersson. Voitettuaan EBU:n kansallisen solistikilpailun 1996 hän on ollut kysytty esiintyjä niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Jussi Makkonen on aktiivisimpia nuoren polven esiintyviä taiteilijoita Suomessa. Viime vuosina yli 200 konsertin vuosivauhtia esiintyvä sellotaiteilija on tavoittanut poikkeuksellisen suuren yleisön kotimaassaan. Vuosien 2010-2013 aikana Makkosen konserteissa on ollut yli 150 000 kuulijaa eri puolilla Suomea. Makkonen on ollut viime vuosina ahkera konsertoija myös ulkomailla. Lukuisat konserttikiertueet Yhdysvalloissa, eri Euroopan maissa sekä Aasian metropoleissa ovat tuoneet hänelle näkyvyyttä myös kansainvälisessä lehdistössä.

Jussi Makkosella on ainutlaatuinen tapa tuoda klassista musiikkia myös suomalaisten lasten kuuluville. Makkosen käsikirjoittamat, juonnetut Sibelius- ja Merikanto -aiheiset koulukonsertit ovat saavuttaneet suuren suosion. Konserteissa on ollut jo useita kymmeniä tuhansia kuulijoita viime vuosina, ja yleisömäärä kasvaa edelleen.

Sellisti Jussi Makkonen on levyttänyt viime vuosina useita albumeja. Kansainvälisen Naxos -levy-yhtiön julkaisema Sibelius -levy on saanut huomiota erityisesti monissa Aasian maissa. Viimeisimpiä julkaisuja ovat Nova Records -merkille äänitetyt kamarimusiikkialbumit yhdessä baritoni Esa Ruuttusen sekä sopraanojen Johanna Rusanen-Kartanon ja Laura Pyrrön kanssa.

Jussi Makkonen esiintyy konserttisalien lisäksi myös yritys- ja yksityistilaisuuksissa, kuin myös valtionhallinnon järjestämissä tilaisuuksissa. Makkonen on esiintynyt mm. Tasavallan presidentin kutsuvierastilaisuudessa Mäntyniemessä sekä Suomen Eduskunnan järjestämässä Pohjoismaiden Neuvoston palkintojenjakotilaisuudessa.

Viime vuosina Jussi Makkosta ovat sponsoroineet mm. OKO-pankki, Suomen Kulttuurirahasto ja Sibelius-Akatemia. Hän soittaa Henry Jay -selloa vuodelta 1757.


Lisätietoja:

www.jussimakkonen.com

www.facebook.com/cellistjussimakkonen,

www.youtube.com/user/cellistjussimakkonen

Erotin

LIISA MAKKONEN, viulu

Viulisti Liisa Makkonen

Liisa Makkonen aloitti viulunsoiton opintonsa neljävuotiaana. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut Liisa Makkonen suoritti viuludiplomin korkein mahdollisin arvosanoin 2004 (op. Päivyt Meller). Lukuvuoden 2009-2010 hän opiskeli Israelissa. Mestarikursseista mainittakoon Pinchas Zukerman, Hagai Shaham, Mi-Kyi Lee, Pavel Vernikov, Mark Lubotsky. Liisa Makkonen on soittanut paljon kamarimusiikkia mm. pianisti Folke Gräsbeckin kanssa ja toistakymmentä vuotta Maggiore-jousikvartetissa (opintoja mm. Amadeus-kvartetin viulistin Siegmund Nisselin johdolla). Hän on esiintynyt myös useiden suomalaisten orkestereiden solistina.

Liisa Makkonen toimi usean vuoden ajan viulunsoitonopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on soittanut viime vuosina mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Turun Filharmonisessa orkesterissa sekä konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa.

Vuonna 2008 ilmestyi Liisa Makkosen sooloviululevy Improvisation.

Erotin

MATTI MAKKONEN, sello ja tuottaja

Matti Makkonen, sello

Matti Makkonen (s.1970) aloitti sellonsoiton 9-vuotiaana Pielisen-Karjalan musiikkiopistossa, Lieksassa. Hän on valmistunut mm. sellonsoiton ja musiikinteorianopettajaksi Kuopion konservatoriosta. Lisäksi hän on opiskellut mm. Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kuoron- ja orkesterinjohdon erikoistumisopintoja. Makkonen on opiskellut sellonsoittoa mm. Timo Törmän ja Pavel Kupinin johdolla sekä osallistunut mm. Marcel Bergmanin mestarikursseille. Kuoronjohtoa hän on opiskellut mm. Stefan Sköldin ja Rita Varosen johdolla sekä orkesterinjohtoa mm. Atso Almilan ja Jorma Panulan johdolla. Sävellystä hän on opiskellut mm. Pekka Kostiaisen ja Sakari Monosen johdolla.

Matti Makkonen on toiminut mm. opettajana Kuopion ja Keski-Suomen konservatorioissa, Etelä-Savon säveltaiteen läänintaiteilijana (vv. 2003-2008) sekä säveltäjänä, -sovittajana, -kapellimestarina ja -tuottajana. Tällä hetkellä hän toimii mm. Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtajana ja levy-yhtiö Nova Recordsin toimitusjohtajana sekä opettaa Savonlinnan musiikkiopistossa ja Taidelukiossa. Makkonen on esiintynyt sellistinä ja kapellimestarina kotimaan lisäksi Italiassa, Hollannissa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Tsekissä, Ukrainassa, Unkarissa, Venäjällä ja Virossa. Makkonen on säveltänyt mm. vokaali-, kamari- ja näyttämömusiikkia. Hän toimi tuottajana ja kapellimestarina Nilsiän kirkon 100-vuotisjuhlaoopperassa Polvesta polveen vuosina 2006-2007 (www.polvestapolveen.fi). Makkonen toimii Pielinen Soi kamarimusiikkifestivaalin tuottajana.

www.mattimakkonen.com

 Erotin

SUSANNA MIESKONEN-MAKKONEN, viulu

Susanna Mieskonen-Makkonen

Susanna Mieskonen-Makkonen opiskeli mm. Kuopion konservatoriossa suorittaen viulunsoiton diplomin vuonna 1995 Zoja Istominan johdolla. Vuosina 1988-1990 hän opiskeli Tel Avivissa Israelissa Rubin-Akatemian opettajien Yair Klessin ja Ora Shiranin johdolla. Viulunsoiton mestarikursseille hän on osallistunut mm. Yehudi Menuhin –Akatemiassa Espanjassa opettajinaan Diana Cummings, Benzion Shamir, Zoria Shikmurzajeva sekä Alexander Vinnitsky. Lisäksi hän on opiskellut mm. jazzlaulua opettajinaan Maija Hapuoja ja Dave Ward.

Susanna Mieskonen-Makkonen on toiminut viulistina mm. Herzelia Chamber Orchestrassa (Israel), Kuopion, Porin ja Mikkelin kaupunginorkestereissa, Savonlinna-kvartetin I-viulistina sekä freelancemuusikkona. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut viulistina Hollannissa, Israelissa, Ranskassa, Saksassa, Tsekissä, Turkissa, Venäjällä ja Virossa mm. sellistimiehensä Matti Makkosen kanssa. Jazzlaulajana hän on esiintynyt mm. Savonlinna Big Bandin solistina.

Susanna Mieskonen-Makkonen on toiminut viulunsoiton opettajana mm. Kuopion konservatoriossa ja Savonlinnan musiikkiopistossa. Hänen taiteellista työskentelyä ovat tukeneet ESEK, Etelä-Savon taidetoimikunta, Kordelinin rahasto ja Suomen kulttuurirahasto.

Erotin

KATHARINA PERSICKE, sopraano

Katharina Persicke

Katharina Persicke opiskeli laulua Dresdenissä ja Freiburgissa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin. Hän on osallistunut mm. prof. Peter Schreierin, Dietrich Fischer-Dieskaun, Julia Varadyn, Anne Lebozecin ja Catherin Malfitanon pitämille mestarikursseille. Vuodesta 2005 Persicke on opiskellut Stefan Haselhoffin johdolla Baselissa.

Katharina Persicke on voittanut palkintoja ”Schubert und die Musik der Moderne” -kilpailussa Grazissa ja ”Köningen” -kilpailussa Oslossa. Hän on tehnyt useita oopperarooleja, mm. Giselher (Die lustigen Nibelungen/Semperoper Dresden), Gianetta (Elisir d´amore/Odenburgischen Staatstheater), Contessa (Le nozze di Figaro/Luzerner Theater ja Stadttheater Augsburg) ja Marguerite (Faust/Bühne Baden bei Wien), Zerlina (Don Giovanni/Feldkich Festival 2006), Quiteria (Die Hochzeit des Camacho/European Opera Centre 2011) ja Pamina (Die Zauberflöte/Herrenciemsee Festspiel 2010 ja 2011).

Katharina Persicke on tehnyt yhteistyötä mm. Amaryllis -kvartetin, pianistien Nicholas Rimmer, Pauliina Tukiainen ja Michael Schütze sekä useiden kapellimestarien ja orkestereiden kanssa.

Katharina Persicke on erityisen innostunut liedistä. Hänen omistautuneisuutensa johti konserttisarja ”Klangwerk: Lied” -perustamiseen yhdessä pianisti Nicholas Rimmerin ja baritoni Georg Gädkerin kanssa.

www.katharinapersicke.de

Erotin

LILY-MARLENE PUUSEPP, harppu

Lily-Marlene Puusepp

Lily-Marlene Puusepp on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Marjatta Haahden johdolla ja hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2005. Tällä hetkellä hän tekee taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtääviä jatko-opintojaan Sibelius-Akatemian DocMus-yksikössä. Sibelius-Akatemian järjestämän ensikonsertin hän piti vuonna 2006. Suomen lisäksi hän on esiintynyt monissa Euroopan maissa (Ranska, Belgia, Tsekin tasavalta, Viro, Tanska, Italia ja Saksa) sekä Japanissa. Kotimaassa hän on esiintynyt useiden orkestereiden solistina (mm. Avanti!, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sekä Seinäjoen ja Hyvinkään orkesterit), nauhoittanut Yleisradiolle sekä levyttänyt yhdessä mm. Seeli Toivion kanssa.

Lily-Marlene Puusepp soittaa Lyon & Healy Style 23 -konserttiharppua, jonka hankkimista varten hänelle myönsivät apurahan Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin Säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiöt. Perinteisen konserttiharpun lisäksi Puusepp soittaa elektroakustista Lyon & Healy Style 2000 -konserttiharppua ja on elektroakustisen musiikin esittämiseen keskittyvän defunensemblen jäsen.

Erotin

ANNASTIINA TAHKOLA, mezzosopraano

Annastiina Tahkola

Annastiina Tahkola valmistui musiikin maisteriksi keväällä 1995 Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta, jossa hän opiskeli laulua Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Laulun A-tutkinnon Tahkola teki 1997. Hänen instrumenttejaan ovat myös huilu ja piano. Pedagogisia opintojaan Tahkola täydensi Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin tutkinnolla 2007. Lauluopintojaan hän on täydentänyt mm. Peter Lindroosin johdolla sekä Jorma Hynnisen, Irina Gavrilovicin, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseilla. Liediä Tahkola on opiskellut mm. Ilmo Rannan kurssilla.

Tahkolaa on kuultu Suomessa lukuisilla eri festivaaleilla sekä liedresitaalein että eri orkestereiden ja kuorojen solistina. Tahkola on esiintynyt Suomen lisäksi myös Virossa ja Italiassa. Hänen ohjelmistonsa ulottuu vanhasta musiikista aina uuden musiikin kantaesityksiin, joista mainittakoon Kirkko Soikoon 2012 -festivaaleilla kantaesitetty Thomas Trachselin 2. sinfonia, jossa hän lauloi äidin valituslaulun (Mutter Klagelied). Teosta esitettiin myös mm. Uuden musiikin lokakuu -festivaalilla Oulun Tuomiokirkossa kolmen sotilassoittokunnan kanssa Valoa kohti -kiertueella viime lokakuussa. Tahkola on ollut kysytty alttosolisti suurissa kirkkomusiikkiteoksissa, ohjelmistossaan mm. J. S. Bachin Johannes- ja Matteus-passiot, H-mollimessu, Jouluoratorio, alttokantaatit BWV 35 sekä BWV 170, Charbentier´n Te Deum, Händelin Messias, Mozartin Requiem, Saint-Saensin Jouluoratorio, K. Szymanovskin Stabat Mater sekä Vivaldin Gloria. Tahkolaa on kuultu myös mm. Kuopion, Joensuun, Lappeenrannan sekä Turun kaupunginorkestereiden, Kymi ja Pori Sinfoniettan konserteissa sekä runsaasti eri sotilassoittokuntien, mm. Kaartin solistina. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi 2010 Benjamin Brittenin oopperassa Albert Herring Mrs Herringin roolissa. Oopperaa on esitetty myöhemmin myös maakunnissa.

Ensimmäisen kansainvälisen Sibelius -laulukilpailun Tahkola voitti 2007 ja sai samana vuonna Heinäveden kulttuuripalkinnon. Hän toimii aktiivisesti useiden kuorojen äänenkäytön kouluttajana sekä hiippakuntakouluttajana. Vuosina 2007-2010 hän on toiminut Heinäveden musiikkipäivien organisaatiossa. Tahkola on pitänyt myös laulun mestarikurssin E5 Musiikin kesäakatemiassa. Tahkola on ollut mukana radio- ja televisiotallenteilla sekä viidellä omakustannelevyllä.

Annastiina Tahkola on toiminut vuodesta 2000 Sibelius-Akatemian laulutaiteen tuntiopettajana ja hoitanut vs. laulun lehtoraattia Savonia-ammattikorkeakoulussa vuosina 2009-2012. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina.

Erotin

MAIJA TEIKARI, piano

Maija Teikari
Maija Teikari on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa mm. Liisa Pohjolan, Eero Heinosen, Violeta Petrovan ja Carlos Juriksen johdolla. Hän on esiintynyt kotimaassa mm. Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla ja Viitasaaren Musiikin Ajassa sekä ulkomailla mm. Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa ja Virossa. Hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Maija Teikari toimii säestyksen ja pianonsoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa.

Erotin

SEELI TOIVIO, sello

Seeli Toivio

Seeli Toivio on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina kotimaan lisäksi useassa Euroopan maassa sekä USA:ssa, Japanissa ja Etelä-Afrikassa. Seeli Tivio on tehnyt lukuisia radio- ja TV-nauhoituksia mm. Suomen Yleisradiolle, Englannissa BBC:lle ja Belgiassa KLARAlle. Toivion ohjelmistoon kuuluu teoksia barokista nykypäivään; erityisen mielellään hän esittää romanttista ja virtuoosista musiikkia 1800-luvulta.

Seeli Toivio opiskeli sellonsoittoa mm. Budapestin Lisz-Akatemiassa, Lontoon Royal Academy of Musicissa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009 aiheenaan sellonsoiton vasemman käden tekniikan kehitys 1700 -luvulta sekä oman vasemman käden tekniikan esittely. Seeli Toivio hyödyntää omaa tekniikkaansa erityisesti virtuoositeosten soitossa.

www.seelitoivio.com

Erotin

JOHANNA TOIVANEN, lyömäsoittimet

Johanna Toivanen

Johanna Toivanen (s.1994) on nuori lyömäsoitintaiteilija, jonka meriitteihin kuuluu mm. jäsenyys sinfoniaorkesteri Vivossa. Klassisten orkesterilöymäsoittimien ohella hänen musiikillisiin intresseihinsä kuuluvat suomalainen kansanmusiikki (mm. erilaisissa Näppäripelimannien kokoonpanoissa) sekä maailman eri musiikkikulttuurit ja niiden soittimet (mm. afrikkalaiset marimbat). Johanna Toivanen on ollut mukana myös projektissa nimeltä ”Saksalais-Skandinaavinen Nuorisofilharmonia”. Tällä hetkellä Johanna Toivanen suorittaa Puolalan musiikkilukion viimeistä luokkaa.

Erotin

PEKKA TOIVANEN, laulu ja kielisoittimet

Pekka Toivanen

Pekka Toivanen (s.1955) toimii musiikin lehtorina Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella. Hänen intresseihinsä niin muusikkona, opettajana kuin tutkijanakin kuuluvat vanhan musiikin ohella mm. kelttiläisten alueiden musiikki sekä maailman musiikkikulttuurit laajemminkin. Muusikkona hän on esiintynyt useissa kokoonpanoissa, joiden ohjelmisto on vaihdellut keskiaikaisesta ja muusta vanhasta musiikista (Hortus Musicus, Fiamma Lucente, Yr Awen) arktisten kansojen perinnemusiikin sävyttämään etnojatzziin (Pohjantahti). Lieksalaistaustainen Toivanen väitteli tohtoriksi vuonna 2001 aiheenaan vanha walesilainen harppumusiikki. Opetus- ja tutkimustyönsä ohella hän toimii akateemisena koordinaattorina suomalais-afrikkalaisessa yhteistyöprojektissa ”Music, Education and Cultural Identity”.

Erotin

PAULIINA TUKIAINEN, piano

Pauliina Tukiainen

Pauliina Tukiainen on opiskellut pianonsoittoa Suomessa ja Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2006. Valmistumisen jälkeen hän lähti opiskelemaan liediä Hartmut Höllin johdolla Zürichiin (Hochschule für Musik und Theater), ja valmistui erinomaisin arvosanoin vuonna 2007. Pauliina Tukiainen on osallistunut useille pianonsoiton ja kamarimusiikin mestarikursseille, joita ovat pitäneet mm. Thomas Hampson, Christoph Prégardien, Mitsuko Shirai, Ilmo Ranta, Julius Drake, Diedrich Fischer-Dieskau, Wolfgang Rihm, Rainer Hoffmann, Emanuel Krasovsky, Marie-Luise Neunecker ja Tabea Zimmermann.

Suomessa opiskellessaan Tukiainen esiintyi useiden orkestereiden solistina ennen kuin löysi kutsumuksensa liedin ja kamarimusiikin parissa. Viime vuosina hän on esiintynyt säestäjänä paitsi konserteissa, myös useissa laulukilpailuissa Saksassa, Suomessa, Itävallassa, Intiassa, Tunisiassa ja Sveitsissä. Liedkonsertein Tukiainen on esiintynyt Saksan lisäksi Etelä-Afrikassa, Italiassa ja Istanbulissa. Hän on myös tehnyt nauhoituksia useille radioasemille. Konsertoinnin ohessa Pauliina Tukiainen opettaa liediä Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa.

Mm. Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Yehudi Menuhinin säätiö ovat myöntäneet Pauliina Tukiaiselle apurahan. Vuonna 2007 Tukiainen sai toisen palkinnon Kiwanis -liedkilpailussa Zürichissä ja vuonna 2009 hänelle myönnettiin useita palkintoja kansainvälisessä ”Schubert und die Moderne” liedduo -kilpailussa Grazissa.

Erotin

HEDI VIISMA, kantele

Hedi Viisma

Virolaissyntyinen Hedi Viisma aloitti kanteleensoiton 7 -vuotiaana. Hän valmistui Georg Ots -musiikkikoulusta ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemialla Ritva Koistisen oppilaana, jonka johdolla hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006.

Jo yli kymmenen vuotta Helsingissä asunut Hedi Viisma on Tallinnan Musiikkiakatemian kanteleen soiton lehtori sekä aktiivinen solisti ja kamarimuusikko. Tällä hetkellä hän tekee Sibelius-Akatemialla taiteellista tohtorin tutkintoa. Viisma on toiminut Sibelius-Akatemialla myös kamarimusiikin opettajana.

Kromaattinen kantele on kehittynyt huimasti viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana 6-kielisestä kansanmusiikkisoittimesta konserttisoittimeksi. Hedi Viisma on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä soitinta yhteistyössä kanteleenrakentajien kanssa sekä laajentanut kanteleen soittoteknistä kehitystä ja repertuaaria tilausteoksilla, sovituksilla ja yhteistyöllä säveltäjien kanssa. Viisman laaja repertuaari kattaa niin kosketin- sekä luuttumusiikkia renessanssin ja barokin aikakaudelta kuin 1900 -luvun pianomusiikkia ja nykymusiikkiakin.

Hedi Viisma soittaa vuonna 2010 rakennettua kromaattista kannelta, joka kehitettiin yhteistyössä Suomen arvostetuimman, Rääkkylästä kotoisin olevan kanteleenrakentaja Otto Koistisen kanssa. Soittimessa on viisi oktaavialaa ja 61 kieltä. Kromaattisessa kanteleessa ei ole sävelvaihtomekanismia konserttikanteleen tapaan, vaan jokaiselle sävelelle on oma kielensä. Hedi Viisma on tehnyt nauhoituksia mm. Viron radioon ja levyttänyt Bachia IMU -levy-yhtiölle. Hänen debyyttialbuminsa oli Duo Peilin ”Reflections”.

Erotin