Ohjelma

PIELINEN SOI 2011 KAMARIMUSIIKKIFESTIVAALIN KEVÄT- JA KESÄKAUDEN OHJELMA SISÄLSI YHTEENSÄ 12 KONSERTTIA. KONSERTTEJA JÄRJESTETTIIN LIEKSAN LISÄKSI JOENSUUSSA, JUUASSA JA NURMEKSESSA.

VUODEN 2011 KAMARIMUSIIKKIFESTIVAALI HUIPENTUU SYYSKAUDELLA OOPPERAVIERAILUESITYS LIEKSAN KULTTUURIKESKUKSEN BRAHE-SALISSA.

VUONNA 2012 PIELINEN SOI KAMARIMUSIIKKIFESTIVAALI JUHLII VIISIVUOTISTAIVALTAAN. KONSERTTEJA TULLAAN JÄRJESTÄMÄÄN ERI PUOLILLA PIELISEN KARJALAA JA YHTENÄ TÄHTIESIINTYJÄNÄ KUULLAAN SOPRAANO JOHANNA RUSANEN-KARTANOA.

Erotin

SYKSY 2011:

SU 30.10.2011
KLO 15.00 LIPUT: 15€

OOPPERAVIERAILU LIEKSAN KULTTUURIKESKUKSEN BRAHE-SALISSA
Yhteistyössä: Lieksan kaupungin kulttuuritoimi

Kamariooppera Nainen kuin jäätynyt samppanja

Sävellys: Ilkka Kuusisto
Libretto: Aino Piirola
Ohjaus, lavastus ja valosuunnittelu: Vesa Tapio Valo
Rooleissa: Tarja Pihlainen (Aino Kallas, sopraano), Hannu Hyttinen (Aino Kallaksen miehet, koreografia, tanssi)
Muusikot: Hannu Salmenkivi (korrepetitio, piano), Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu), Ilkka Vesioja (sello)
Tuotanto: Opera Nova (www.operanova.fi)

Liput: 15 € tuntia ennen ovelta ja ennakkoon:
Karelia Expert Lieksa – lieksa@visitkarelia.fi – puh 0400 175 323

Ilkka Kuusiston kaksinäytöksinen, dramaattinen kamarioopperaNainen kuin jäätynyt samppanja kirjailija Aino Kallaksen elämästä esitetään Pielinen Soi kamarimusiikkifestivaalilla Lieksassa 30.10.2011. Ooppera vierailee myös Helsingin Musiikkitalon Sonore-salissa 12.11 sekä 13.11.2011.

Nainen kuin jäätynyt samppanja -ooppera perustuu Aino Kallaksen päiväkirjoihin, joiden pohjalta libreton on muokannut Aino Piirola. Oopperan sanotaan olevan musiikillisesti yksi Ilkka Kuusiston parhaista teoksista. Oopperan on ohjannut Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja Vesa Tapio Valo. Aino Kallaksen roolin laulaa sopraano Tarja Pihlainen ja hänen miestensä roolin tanssii Hannu Hyttinen, joka on tehnyt myös teokseen koreografiat. Produktio valmistui ensi-iltaansa Savonlinnan Teatteriin vuonna 2008 ja se on saanut kiitosta niin säveltäjältä, yleisöltä kuin kriitikoiltakin.

Opera Novan toteuttamaa produktiota on esitetty yhteensä 16 kertaa sekä koti- että ulkomailla mm. Kaustisen Kamarimusiikkiviikolla, Oulaisten Musiikkiviikoilla, Petroskoin Musiikki- ja draamateatterissa, Savonlinnasalissa, Savonlinnan Teatterissa sekä Seinäjoen kaupunginteatterissa. Osa kiertue-esityksistä on toteutettu yhteistyössä Aino Kallas Seuran kanssa.

Erotin